CEZAREA – HAJFA - KANA - NAZARET
Przejazd do Cezarei Nadmorskiej – podziwianie wspaniale zachowanego akweduktu z czasów rzymskich. Następnie przejazd do Hajfy: kościół Stella Maris, klasztor Karmelitański, panorama na ogrody Bahajskie i zatokę Hajfa. Przejazd do Kany Galilejskiej – gdzie Jezus przemienił wodę w wino: dla chętnych możliwość odnowienia przyrzeczeń małżeńskich oraz zakupu wina. Przejazd do Nazaretu. Następnie zwiedzanie Nazaretu: Bazylika Zwiastowania i dom św. Józefa, gdzie mieszkała Święta Rodzina.

G. TABOR - G. BŁOGOSŁAWIEŃSTW – TABHA- KAFARNAUM
Wjazd taksówkami wieloosobowymi (tzw. szerut taxi) na górę Tabor. Przejazd dookoła Jeziora Galilejskiego: Góra Błogosławieństw, Tabha - miejsce cudownego rozmnożenia ryb i chleba oraz miejsce prymatu Piotra, Kafarnaum: Dom Piotra i stara synagoga, rejs po Jeziorze Galilejskim z modlitwą, śpiewaniem i tańcami. Dla chętnych możliwość degustacji ryby św. Piotra (ok. 20 USD/os). Przejazd Doliną Jordanu i przez Pustynię Judzką do Betlejem. Obiadokolacja i nocleg w Betlejem.

BETLEJEM – EIN KAREM – YAD VASHEM
Zwiedzanie Ein Karem (kościół Nawiedzenia św. Elżbiety i Narodzenia św. Jana Chrzciciela). Muzeum Holokaustu: Yad Vaszem. Przejazd do Betlejem - Bazylika Narodzenia Pana Jezusa. Kościół ten powstał w miejscu narodzenia Jezusa i jest najstarszym czynnym kościołem na świecie, Grota Mleczna, Grota św. Hieronima w kościele św. Katarzyny, Pole Pasterzy - gdzie aniołowie obwieścili pasterzom narodzenie Chrystusa. Obiadokolacja i nocleg w Betlejem. Dla chętnych zwiedzanie „Jerozolimy nocą” (ok. 25 USD/os): w programie przejazd przez dzielnice ortodoksyjnych Żydów – Mea Shearim, Menora pod Knesetem, panorama wieczorna na oświetlone Stare Miasto oraz przejście przez Dzielnicę Żydowską Starego Miasta pod Ścianę Płaczu.

JEROZOLIMA: G. OLIWNA – G. SYJON
Wyjazd autokarem na Górę Oliwną - panoramiczny widok na Wzgórze Świątynne oraz mury Starego Miasta. Następnie zwiedzanie kościoła Pater Noster - Ojcze Nasz, Kościół Dominus Flevit (Pan zapłakał), Ogród Oliwny – Getsemani i Bazylika Męki Pańskiej, kościół grobu Maryi. Góra Syjon – Bazylika Zaśnięcia Najświętszej Maryi Panny, Wieczernik oraz grób króla Dawida. Kościół In Galicantu. Nawiedzenie betlejemskiego sierocińca prowadzonego przez polskie Siostry Elżbietanki.

WADI QELT- JERYCHO – MORZE MARTWE - QUMRAN – KACAR EL JAHUD - BETANIA
Przejazd do kanionu Wadi Qelt (panorama), Jerycho (najstarsze miasto świata) - krótki postój pod Qarantal - Góra Kuszenia Jezusa oraz zdjęcia pod drzewem Sykomora. Dla chętnych możliwość wjazdu na Górę Kuszenia kolejką linową do Klasztoru Kuszenia (15 USD/os), Plażowanie i kąpiel w Morzu Martwym na prywatnej plaży (największa depresja na świecie – 417 m ppm). Następnie Qumran – panorama na groty, gdzie znaleziono słynne zwoje Pisma Świętego. Możliwość odnowienia chrztu dla Pielgrzymów w rzecze Jordan – Kacar El Jahud – prawdziwe miejsce chrztu Pana Jezusa. Następnie Betania – kościół i grobowiec Łazarza.

JEROZOLIMA: DROGA KRZYŻOWA
Wyjazd do Jerozolimy. Przejście przez bramę Św. Szczepana, Kościół św. Anny i sadzawka Betesda, Droga Krzyżowa od miejsca skazania Jezusa - Via Dolorosa - do Golgoty i Bazyliki Grobu Pańskiego. Czas na osobistą modlitwę. Zwiedzanie Kotel Maarawi (Ściana Płaczu).

Program jest ramowy (orientacyjny), kolejność realizacji poszczególnych punktów programu może ulec zmianie lub przestawieniu.

21.02 - 28.02.2019
    NOWY TERMIN
    06.11 - 13.11.2019

• przejazdy autokarem, przelot samolotem